15 sökmotorer du kan använda som komplement till Google

Har du undrat över vilka alternativa sökmotorer det finns till Google, som är mer nischade?

Ditt sökande är över (eller snarare på väg att ta sin början?).

Nedan listar vi 15 sökmotorer som tillåter dig att hitta praktiskt taget allt du vill online.

Använd dem till att scanna efter information om din bransch, bevaka ditt rykte, deltaga i diskussioner och massa annat!

Vilka sökmotorer finns det för generella sök?

Utöver de tre riktigt stora, Google, Yahoo sök och Bing, finns det ett gäng andra sökmotorer som kan vara värda att lägga på minnet.

DuckDuckGo

Vill du förbli privat när du söker? DuckDuckGo’s är stolta över att kunna erbjuda sina användare opersonifierade sökningar där din data aldrig trackas.

Går att ställa in som default sökmotor i Safari också.

Search Encrypt

Precis som DuckDuckGo är Search Encrypt en integritet-baserad sökmotor som håller dina sökningar privata. De erbjuder generella-, bild- och videosökningar.

WolframAlpha

Från början en avancerad matematisk kalkylator som sen en tillbaks nu även ger dig generell överblickande information i form av metrics och beräkningar. Använd WolframAlpha om du t.ex letar efter aktieinformation, sportstatistik, omvandlingsmått eller historisk information via datum.

Dogpile

Om du letar efter sökresultat från de 3 stora, men vill slippa att gå in på respektive sökmotor, använd då Dogpile. Resultaten genereras från Google, Bing och Yahoo utan “allt det distraherande”.

Ecosia

Vill du vara med och plantera träd när du gör dina sökningar? Ecosia använder sitt överskott till att se till att fler träd blir planterade världen över. Och du behöver inte va rädd för att sökkvalitén ska bli lidande; de använder Bing för att generera resultaten.

Gigablast

Vill du ha en sökmotor som är open source? Testa Gigablast. En sökmotor med retrolook som genererar snabba sökresultat (om än kanske inte alltid välkvalificerade sådana).

Sökningar på sociala medier

Behöver du hitta något specifikt på någon av alla populära sociala medier? Använd deras avancerade sökfunktioner.

LinkedIns People Search

Om du är ute efter att bredda ditt kontaktnät på LinkedIn, använd people search. Det tillåter dig att filtrera sökresultaten efter bland annat plats, titel och företag. Om du dessutom har ett premium medlemskap får du ytterligare filtreringsmöjligheter som erfarenhet och storlek på företag.

Twitters Avancerade Sök

Vill du få fram specifika resultat på Twitter? Använd deras avancerade sökfunktion. Perfekt ifall du t.ex bara vill få fram lokala sökresultat då du kan använda “Nära denna plats”-funktionen.

Facebooks Avancerade Sök

Vill du se en specifik sökning över olika flikar i Facebook? Använd FB’s avancerade sökningar. När du skrivit in din sökterm, klicka på “se fler resultat” för att få upp information om användare, sidor, platser, grupper med mera.

Sök efter webbplatsdata & statistik

Letar du efter information om specifika brands eller konkurrenter? Använd de här sökmotorerna för data och statistik.

BuiltWith

Nyfiken på information om teknologin som en viss favoritsida använder? Sök på domäner i BuiltWith för att få en lista på teknologier som används, inkluderat analytics, CMS, kodning och widgets. Om du klickar dig vidare på produkterna som listas får du t.om användningstrend och industrier som använder teknologin.

SimilarWeb

SimilarWeb ger dig översiktsdata för webbplatser och appar. Det inkluderar demografisk data, regional data, mobil vs desktop, sidor med liknande målgrupper och så vidare.

CrunchBase

Letar du efter information om diverse brands? Använd CrunchBase. Få listor på människor som är associerade med varumärket, kontaktinformation, relaterade videos, screenshots med mera.

Videosökningar

Om du letar efter videos du kan inbädda, eller bara ren underhållning, är det dessa sökmotorer som gäller.

Yahoo’s videosök

Yahoo tillåter dig att söka igenom flera olika källor samtidigt; som sin egna databas, Youtube, Dailymotion, Hulu, Myspace, Metacafe och andra plattformar för en komplett lista i ämnet du söker efter.

360Daily

360Daily är perfekt om du letar efter videos i specifika och smala ämnen. Precis som Yahoo genererar 360Daily videoresultat från hela webben.

Google Video

Google Video är perfekt om du vill ha fler filtreringsinställningar, som t.ex längd på videon, uppladdningsdatum och källa.

AOL’s videosök

Först och främst sysslar AOL med aggregering av content, exempelvis de bästa videoklippen online för dagen, men det går även att använda som sökmotor.

Leave a Reply